spoon

Recent Recipes

Papa Bun !

dulceata de maci pentru indragostiti

0

Category :


Ma uitam zilele trecute pe niste forumuri franceze pentru femei si am descoperit o intreaga dezbatere privind siropul si dulceata de flori de mac. Se pare ca frantuzoaicele isi impresioneaza iubitii cu dulceturi rare. Si daca tot nu ne e la indemana sa preparam opiumul, pentru care trebuie nu-stiu-ce-tip-de-mac si multe altele, dulceata de mac se pare ca are mici efecte afrodisiace, si daca nu hormonal, macar la nivel afectiv, si tot il vei impresiona . Mie imi plac foarte mult macii, dar din pacate e o crima sa-i smulgi din lanurile de grau si de pe campuri avand in vedere ca nu rezista decat cateva clipe in vaze.
Asa ca, tot ce-ti mai ramane de facut este sa incerci reteta frantuzoaicelor pentru dulceata de flori de mac :

Dulceata de maci :

Nu se folosesc florile intregi, ci doar petalele. Daca printre ele se mai strecoara si seminte, nu faceti din asta o drama, ele vor da o culoare mai puternica siropului.

Lasati petalele un pic la soare pentru a se usca.
Adaugati 200 de grame petale de maci ( nu stiu de la cati maci ar veni asta ) la 4 litri de apa ce a dat in clocot si lasati sa fiarba impreuna timp de 10 minute. Lasati la macerat minim o ora. In general, spune Liol, ea le lasa la macerat peste noapte.
Apoi adaugati 800 de grame de zahar la un litru de "suc de mac" si pune-ti amestecul pe foc, amestecand continuu timp de 9 minute de fierbere continua. Rezultatul ar trebui sa fie ceva, intre sirop si dulceata, de un rosu intens.


Eu o sa testez reteta imediat ce fac rost de maci ! ;)

0 comentarii:

Urmareste-ma si pe Petit Chef !

Toate retetele sunt pe Petitchef

eco

Brighter Planet's 350 Challenge

le monde des blogs